Communicaties met dieren

Communiceren met dieren kan belangrijk zijn bij vragen over gezondheid, gedrag, welbevinden, locatie of bij de palliatieve fase.

Dieren in het algemeen hebben je vaak iets belangrijks te vertellen. Vooral huisdieren kunnen ons spiegelen om ons zo iets te leren over onszelf.

Wat de boodschap is, kan ik van te voren niet anticiperen, maar ik help graag zowel mens als dier.

Veel baasjes komen met een probleem dat ze hebben met het dier. Het komt regelmatig voor dat baasjes een boodschap over zichzelf ontvangen terwijl ze eigenlijk verwachten dat het aan het dier ligt.

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat een dier een baasje spiegelt. Het kan ook dat er iets met het dier zelf aan de hand is. Het is daarom belangrijk te weten of iets van het dier zelf is of dat het niet bij het dier hoort, maar een (gedrags)verandering van bijvoorbeeld een huisgenoot vraagt.

Het kan ook zijn dat er een vraag komt van een klant en dat het antwoord via een (huis)dier komt. Zo zijn al eerder antwoorden gekomen voor klanten die zich geen raad meer wisten, maar door de wijsheid van hun eigen (huis)dieren een duidelijk inzicht kregen waarmee de klant bepaalde dingen een plaatsje kon geven.

Een communicatie met een dier is puur en alleen het overbrengen van een boodschap. Hier zit verder geen hulp bij in de vorm van fysieke of mentale ondersteuning, het gaat vooral om bewustwording. En dat is natuurlijk een hele belangrijke eerste stap!

Ik wil een communicatie met een dier, wat nu?

Dierencommunicaties gebeuren altijd op afstand. Het is niet nodig dat het dier zich bij mij in de praktijk bevindt om ermee te communiceren. Er wordt een afspraak ingepland waarbij de communicatie met het dier wordt nabesproken. Deze vindt dus van tevoren plaats. Het is belangrijk dat er tijdig een foto, naam en eventueel een geboortedatum doorgegeven wordt. De foto mag een beeld geven van het gehele dier of alleen de kop, als het maar een recente foto is en het dier er alleen op staat. Daarnaast is het belangrijk dat er een duidelijke vraag is vanuit de klant en eventuele achtergrondinformatie zodat er gericht gecommuniceerd kan worden. Een dier zal zelden zelf ongevraagd informatie geven en zal antwoord geven op de vraag zoals die gesteld wordt. Bedenk dus goed hoe je de vraag gaat formuleren.

error: Content is protected !!
nl_NL_formal
Scroll to Top
Verified by MonsterInsights